Oblíbené ve všech masnách. Přijdete do masny a objednáte si třeba 10 deka šunky. Veškeré masny vám tyto objemy masa dají už naplátkované. Veškeré masné výrobky mají v chladících pultech hezky rozplátkované a pěkně poskládané. Vždy vidíte, co kupujete a tím pádem máte jednoduchý výběr. Řezání takových objemů masa na tenoučké plátky ale není jen tak. Pro tuto činnost asi nebudete potřebovat veliký, ostrý nůž. Je potřeba něco, co v ideálním případě nakrájí tenoučké, a hlavně vždy stejné plátky. Navíc je nutné, aby to udělal v za co možná nejkratší čas. Pro tento účel se používají nářezové stroje.

Profi nářezové stroje. Pomocník, hlavně pro masny.

Většina lidí tomu prostě říká kráječ na maso nebo kráječ na šunku. Zařízení, které může mít ruční anebo automatický podavač je vybaveno jedním ostrým kotoučem a nastavitelnou tloušťkou plátků. Pokud máme automatický podavač, stačí pouze šunku nebo salám vložit do podavače a zapnout stroj. Předtím ještě nastavíme sílu plátků a pak už můžeme jenom sledovat stroj, jak pracuje. Na druhé straně je nutné plátky nějak odebírat. Většinou padají do nějaké mísy anebo na papír přímo pro zákazníka. 

Nářezové stroje neexistují jen pro profesionální využití. Ty, co nemají automatický podavač (nebo spíše přitlačovač) se používají spíše na domácí užití. Tam totiž není nutné, aby to bylo co nejrychleji. Navíc jsou tyto ruční stroje mnohem levnější než ty automatické. Proto jsou pro domácí užití dostupnější. Navíc, doma si nelámeme hlavu s tím, že musíme u stroje stát a salám držet. Také tyto stroje nemusíme používat jen na maso. Můžeme koupit i speciální s vyměnitelnými kotouči a můžeme na nich krájet třeba i chleba na krajíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *