Co mají společného příprava pořádného steaku, rajské omáčky, rizota a ostatně jakéhokoli jídla? Koření! Základem každého jídla je koření. Ať už je to jenom sůl, pepř, či grilovací směs nebo výběr bylinek, v žádné kuchyni nesmí chybět koření.
Pepř a sůl, králové jakékoliv kuchyně
Pamatujete si na pohádku sůl nad zlato? A přesně tak je sůl důležitá. A hned vedle soli Pepř. Pro nejlepší možnou chuť máme mnozí doma mlýnky na sůl a pepř. Třeba Mlýnky Peugeot, ty jsou elektrické a bez žádných tlačítek, takže jediné o co se musíte obávat, je nedostatek koření a vybité baterky. Určitě ne o namožení vašeho zápěstí, když pro osolení či opepření jídla je potřeba jenom položit prst na horní část mlýnku a navíc si můžete vybrat z pěti stupňů hrubosti.
Druhy soli
Pokud si myslíte, že je jenom jeden druh soli, tak jste pěkně na omylu. Mnozí z nás určitě znají mořskou a kamennou sůl. Rozšířenější je u nás sůl kamenná, avšak čím dál častěji lidé sahají po soli mořské. Proč? Je v ní obsažený jód, který je tam sice uměle přidáván, ale zajišťuje nám přísun této látky, protože tělo ji potřebuje a v normálních potravinách se vyskytuje zřídka. Dalšími druhy soli jsou například Himalájská sůl, kterou poznáte díky své narůžovělé barvě Díky bohatému složení zlepšuje vstřebávání živin, detoxikuje, podporuje správnou funkci nervové soustavy a také snižuje vysokou hladinu cukru v krvi. Vakuovaná, Černá, Uzená, Bakusová korejská sůl, která se mimo zpestření jídla používá taktéž pro léčení, a mnoho dalších.