V gastronomii je mnoho špinavého nádobí. Toto je nutné nějak očistit a připravit tak, aby bylo opět použitelné. Jasně, můžeme použít i jednorázové nádobí ale nebylo by to moc ekonomické a už vůbec ne ekologické. Proto je nutné najít co možná nejsnadnější způsob jeho umytí. Doma můžeme použít obyčejný dřez, naše ruce a nějaký ten prostředek na mytí nádobí. Toto ale nejde jen tak použít v profesionálních provozech. Dříve se to takto ale dělalo také. Používala se na to levná pracovní síla z řad studentů. Pokud ale byly zrovna prázdniny a studenti se zrovna nehrnuli na práce do kuchyně, musel to dělat personál. To bylo hodně neekonomické, protože personál je placen mnohem lépe než student na praxi. Bylo tedy nutné najít řešení a tím vznikla myčka na nádobí

Neskutečný pomocník na mytí nádobí. Šetří čas a peníze.

Myčka gastro je jednoduché zařízení, které má přednastavený program na mytí nádobí. Nyní je dostupná i pro domácí použití ale začalo to v profesionálních provozech. Zde dosahují mnohem větších objemů, protože je nutné umýt mnohem více kusů nádobí, než máme doma. Některé sklenice ale třeba do myčky nádobí nesmí. Na ty se používá speciální ruční anebo automatická myčka na sklo. Ta jsou uzpůsobená tak, aby sklenice nerozbila a chovala se k nim co možná nejšetrněji. Myčka na sklo je odvozená od myčky na nádobí. Má jenom jiný tvar a pár základních programů. Myčka na nádobí, zato může mít několik podob. Existuje obyčejná anebo průchozí. Průchozí jsou oblíbené hlavně u závodních jídelen, které potřebují mýt mnohem častěji a mnohem více nádobí. Mají většinou dva koše na nádobí a ty se vzájemně střídají. Jeden koš se právě myje a na druhý se chystá nová várka nádobí. Jakmile je umyto, strčí se nově naplněný koš do myčky a nádobí, které je umyté a vysušené se sklidí, aby mohlo na jeho místo přijít další špinavé nádobí. Žádá si to tedy jen jednu osobu na obsluhu a šetří to čas a energii. Obyčejné jsou takové, jaké je známe z domu. Jediný rozdíl je, že jsou mnohem větší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *