Mezi další velice neobvyklé způsoby použití materiálu nerez patří grilovací desky. Jsou to většinou hranaté a veliké plochy, které mají vlastní elektrické vyhřívání. Jsou velice oblíbené hlavně v různých bistrech ale používají se i v profesionálních kuchyních přímo na grilování a přípravu steaků. Šetří místo na sporáku, protože je možné na nich grilovat přímo. Není také nutné používat nějaké nádobí navíc. Stačí pouze grilovací desku potřít nějakým tukem anebo olejem a po rozpálení, můžeme bez obav začít grilovat nebo smažit.

Jednoduchá, a přitom velice výkonná. To je nerezová grilovací deska.

Je to opravdový přítel gastronomie. Její pořizovací cena není zrovna moc vysoká. Odvíjí se spíše od velikosti než od výrobce. Proto se vesměs jedná o opravdu levné vybavení (pokud to tedy porovnáme s ostatními spotřebiči). Její výkon občas ale strčí hravě do kapsy i profesionální sporáky. Není nutné je používat jen na přímé grilování nebo smažení potravin. Můžeme je použít i na smažení v pánvi. Jejich použití ale není zrovna bezpečné. Nemají žádné ochrany, a to že jsou roztopené poznáte jenom podle diody na přední straně desky anebo položením ruky na rozpálenou grilovací desku. Na plynovém sporáku to vidíte hned. Na elektrickém je to ale totéž jako na elektrické grilovací desce. Nerezová grilovací deska je ale oblíbená hlavně pro tu svoji multifunkčnost. Buď na ní grilujeme přímo, nebo v pánvi smažíme. Můžeme ji zkusit využít i na vaření. Všechny tyto činnosti opravdu dokonale zvládá.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *