V kuchyni máme z nerezu také nádobí. Může se jednat o nejrůznější nerezové hrnce nebo i pánve. Jsou velice odolné a snadno udržitelné. Proto jsou hojně používány i přes jejich mnohdy vyšší cenu. Jejich obrovská oblíbenost je hlavně při vaření, protože se v nich jídlo moc nepřipaluje a pokud se náhodou stane, je jednoduché je nechat umýt v myčce. Ta si s nimi poradí mnohem lépe než s jakýmkoli jiným typem materiálu. Nerezové hrnce jsou tedy opravdu jasnou volbou kuchaře. 

Příprava potravin je ale také důležitá činnost v kuchyni.

Pro přípravu potravin se používají nejrůznější typy nádobí. Máme zde různé talíře, příbory nebo nože. Oblíbené jsou i nerezové misky. Ty, stejně jako hrnce mají obvykle vysokou kvalitu zpracování a jsou velice odolné. Vydrží i hrubé zacházení a při pádu na podlahu se nerozbijí. V profesionální kuchyni se může stát všechno. Pokud nám porcelánová mísa vyklouzne a spadne, snadno se rozbije. Proto je nejlepší, zvolit na přípravu materiál, který se jen tak nerozbije. Nerez ale není všelék. I ten má totiž svoje meze. I Když se nerezové misky jen tak nerozbijí, pořád se mohou deformovat. Sice se pak jedná pouze o jednoduchou a malinkou ztrátu na objemu ale v takovém nádobí se mnohdy nedá pracovat. Proto je nutné i s tímto materiálem pracovat opatrně. Mezi další nerezové vybavení mohou patřit i pánve. Jedná se zde spíše o pánve určené na dušení než na smažení. Nemají teflonový povrch, a tak nejsou moc odolné proti smažení jídla. Na dušení jsou ale mistry, protože se většinou dodávají přímo s pokličkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *